Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 60 g d'eau de rose
La pâte d'amande
- 250 g d'amandes émondées
- 170 g de sucre glace
- 50 g d'eau de rose
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 474.5 kJ / 113.5 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Croquants aux noisettes et amandes
50 min
Casse-dents aux amandes
35 min
Ghoribas marocains
35 min
Ghoribas à la noix de coco
20min
Focaccia aux olives
2h
Cornes de gazelle
1h
Crêpes berbères au miel
1h 20 min
Baklavas libanais
1h 5 min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2j 15 menit
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15 min