Albóndigas agridulces con arroz de coliflor

Albóndigas agridulces con arroz de coliflor

4.5 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

Arroz de coliflor
  • 500 g de ramilletes de coliflor (sin tallo)
Albóndigas
  • 150 g de cebolla en trozos
  • 3 dientes de ajo
  • 500 g de carne picada de ternera
  • 25 g de pipas de girasol (opcjonalnie)
  • 20 g de harina
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
Salsa agridulce
  • 200 g de cebolla en trozos
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • 100 g de agua
  • 100 g de azúcar moreno
  • 100 g de vinagre
  • 100 g de tomate frito estilo casero
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 1 cucharadita de maicena

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 440 kcal / 1839 kJ
Białko 28.27 g
Tłuszcz 20.02 g
Węglowodany 36.48 g
Błonnik 5.21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...