Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de nueces peladas
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 4 cucharadas de azúcar moreno
- ½ cucharadita de canela molida
- 2 cucharadas de brandy
- 4 manzanas ácidas (tipo reineta) lavadas y descorazonadas sin llegar al final
- 4 clavos
- 1500 g de agua (para el vapor)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1459 kJ / 348 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50min
Verduras al vapor con rúcula
25 min
Compota de peras con orejones y avellanas
1h
Peras en almíbar
1h 40min
Macedonia templada de frutas tropicales
25 min
Mermelada de verano
55min
Pudin diplomático
1h 40min
Infusión de hibisco
20 min
Manzanas en almíbar de moscatel
25 min
Naranja en almíbar de especias
4h 20min
Bizcocho al vapor con almíbar de limón
1h 45min
Bizcocho al vapor con mermelada de frambuesa
1h