Urządzenia i Akcesoria
Kaffeeherzerl
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
30 Stück
Składniki
Keksteig
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Butter weich, in Stücken130 g
-
Eidotter2
-
Backpulver1 TL
-
Schlagobers1 EL
-
Instant-Kaffeepulver1 EL
-
Staubzucker80 g
Füllung und Fertigstellung
-
Walnusshälften40 g
-
Instant-Kaffeepulver1 EL
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Staubzucker70 g
-
Vanillezucker (siehe Tipp)2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
14 mg
Białko
1 g
Kalorie
472 kJ /
113 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosbusserl
1 godz. 10 min
Schokokipferl
1 godz. 30 min
Nussberge
2 godz. 40 min
Linzerkipferl
1 godz. 10 min
Himbeertörtchen
2 godz. 30 min
Kaffeekrapferl
2 godz.
Mohnecken
1 godz. 40 min
Florentiner mit Mürbteig
1 godz. 20 min
Dotterbusserl
50 min
Eisenbahner
2 godz. 30 min
Husarenkrapferl
1 godz.
Walnuss-Sterne mit weißer Schokolade
2 godz.