Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g brown onion
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 30 g olive oil
- 250 g long grain rice
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp tomato paste
- 1 tsp sweet paprika
- 1000 g water
- 180 g fresh tomatoes, blanched, skins removed, deseeded and cut into cubes (approx. 1 cm - see Tips)
- 50 g carrot, peeled and cut into cubes (approx. 1 cm)
- 50 g frozen green peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1360.5 kJ / 323.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 446.6 mg
Alternatywne przepisy
Sliders with walnut or sweet potato patties
2h 15 min
Red rice
55 min
Hash browns
40 Min
Béchamel sauce
20 min
Potato cakes
45 min
Baked beans
13 Std. 25 Min
Mexican Lasagna
1h 20 min
Fettuccine Alfredo
40 Min
Layered Mexican dip
25 min
Tinga de pollo (shredded chicken)
35min
Corn chips with salsa roja
1h 20 min
Refried beans
10 min