![Arroz a la Mexicana (Mexican rice) Arroz a la Mexicana (Mexican rice)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/942EEB9B-BFCB-40F0-A720-7FBB83E97CAD/Derivates/bfb9add2-66a0-43a4-a490-b7f6e772548b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g brown onion
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 30 g olive oil
- 250 g long grain rice
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp tomato paste
- 1 tsp sweet paprika
- 600 g water
- 180 g fresh tomatoes, blanched, skins removed, deseeded and cut into cubes (approx. 1 cm - see Tips)
- 50 g carrot, peeled and cut into cubes (approx. 1 cm)
- 50 g frozen green peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1360.5 kJ / 323.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 446.6 mg
Alternatywne przepisy
Red rice
55min
Slow cooked Mexican beef
1 Std. 30 Min
Mashed potatoes
40 Min
Potato cakes
45 Min
Tinga de pollo (shredded chicken)
35 Min
Corn chips with salsa roja
1h 20min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 Std. 15 Min
Baked rice croquettes
1 Std. 30 Min
Southern-style chilli with cornbread
2 godz. 55 min
One pot pasta with chorizo
35 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Mexican one-pot pasta
30 Min