Wersje kompatybilne
Chilorio shredded pork with lime-pickled onions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lime-pickled onions
- 2 red onions, cut into thin rings
- 1 tbsp sea salt flakes
- 2 limes, juice only
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into thin slices
Chilorio
- 1000 g pork shoulder (fatty), cut into pieces (3 cm)
- 1300 g water
- 40 g ancho chillies, stems removed
- 2 tsp fine salt
- 60 g apple cider vinegar
- 6 garlic cloves
- 1 tsp cumin seeds
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tbsp dried oregano
- 1 piece orange, zest (1 x 2 cm), no white pith
- 1 orange, juiced
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- tortillas, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1681.3 kJ / 400.3 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 2086.3 mg
Alternatywne przepisy
Pollo Pibil
1h 30min
Jerk chicken with pineapple slaw
5 godz.
Texas BBQ Pulled Pork
1h 30min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20min
Beef Barbacoa
2h
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1 Std. 50 Min
Jalapeño Chicken Lettuce Wraps with Guacamole
30min
Jalapeño chicken lettuce wraps
30min
Buttermilk and jalapeño marinade
5 min
Pulled pork with apple and fennel salad
2u. 45min
Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
4 godz.
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1u. 20min