Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 Total recipe
Składniki
-
water150 g
-
rhubarb leaves removed, cut in pieces (3-4 cm)450 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
lemon thin peelings of skin only1
-
sugar225 g
-
lemon juice only1
-
cloves4
-
liquid pectin1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Total recipe
Białko
5 g
Kalorie
4155 kJ /
993 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
253 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Strawberry and Raspberry Jam
20 min
Marzipan
10 min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45 min
Plum and Apple Jam
40 min
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3 godz.
Gooseberry Curd
1 godz.
Rhubarb and Strawberry Jam
30 min
Rhubarb Crumble
55 min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1 godz. 20 min
Dundee Cake
3 godz. 10 min
Blackberry Jam
20 min
Christmas Pudding
14 godz. 30 min