Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g water
- 450 g rhubarb, leaves removed, cut in pieces (3-4 cm)
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 225 g sugar
- 1 lemon, juice only
- 4 cloves
- 1 tsp liquid pectin
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 4155 kJ / 993 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 253 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Marzipan
10 min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45min
Fig & Apricot Jam
40min
Raspberry Jam
40min
Gooseberry Curd
1h
Rhubarb and Strawberry Jam
30min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1h 20 min
Courgette & Ginger Marmalade
40min
Apricot Jam
40min
Blackberry Jam
20 min
Mincemeat
15min
Seville Orange Marmalade
2h 30 min