Rhubarb, Clove and Ginger Jam
TM5 TM6

Rhubarb, Clove and Ginger Jam

4.5 (13 ocen)

Składniki

  • 150 g water
  • 450 g rhubarb, leaves removed, cut in pieces (3-4 cm)
  • 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 225 g sugar
  • 1 lemon, juice only
  • 4 cloves
  • 1 tsp liquid pectin

Wartości odżywcze
na 1 Total recipe
Kalorie
4155 kJ / 993 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
253 g
Tłuszcz
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy