Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 Total recipe
Składniki
-
water150 g
-
rhubarb leaves removed, cut in pieces (3-4 cm)450 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
lemon thin peelings of skin only1
-
sugar225 g
-
lemon juice only1
-
cloves4
-
liquid pectin1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Total recipe
Białko
5 g
Kalorie
4155 kJ /
993 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
253 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple Sauce
15min
Blackberry Jam
20min
Strawberry and Raspberry Jam
20min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45min
Raspberry Jam
40min
Raspberry Jam
40min
Gooseberry Curd
1h
Rhubarb and Strawberry Jam
30min
Cranberry Chutney
25min
Plum and Apple Jam
40min
Seedy Marmalade Flapjacks
40min