Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 400 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 1 laranja, só a raspa
- 75 g casca de laranja cristalizada cortada em pedaços pequenos
- 50 g licor de laranja (Grand Marnier)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3390.5 kJ / 810.4 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.4 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 59 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate e avelã
5 Min
Cheesecake no forno
1 Std.
Leite-creme conventual
15min
Mousse de chocolate
3h
Mousse com ananás e hortelã
4 Std.
Sopa dourada
1h 20min
Quadrados de frutos vermelhos
8 Std. 30 Min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1h 5min
Tarte gelada de limão
8h
Mousse de chocolate e menta
3h 15min
Bolo de chocolate de colher
1 Std.
Leite-creme de chocolate
40min