Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fofos
- Manteiga q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 150 g açúcar
- ½ limão, só a raspa
- 60 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g fécula de batata
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Creme
- 150 g açúcar
- 300 g água
- 30 g amido de milho
- 1 c. chá de manteiga
- 1 gema de ovo
- 1 laranja (raspa e sumo)
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5033 kJ / 1203 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 224 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Bolachas com doce
1h 30min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Angel cake de avelã
40min
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Éclairs de chocolate
2h
Crème brulée com coco e lima
1h 15 min
Queijadinhas
40min
Bolo zebra
55min
Torta com doce de framboesa
1h
Torta marmoreada de tiramisu
3h
Torta de limão
30min
Bolachas crinkles
3h 20min