Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g amêndoa torrada
- 300 g bolachas de água e sal
- 160 g manteiga
Recheio
- 500 g queijo ricota
- 380 g leite condensado
- 40 g farinha
- 4 ovos
Cobertura
- Azeite q.b. p/ fritar
- 3 c. sopa de amêndoas c/ pele
- 1 pitada de flor de sal
- 380 g leite condensado cozido
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4054.7 kJ / 969.1 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 82.6 g
- Tłuszcz
- 60.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 591.8 mg
Alternatywne przepisy
Crocante de maçã
5h 30min
Tarte de leite e chocolate
4h
Tarte fresca de maçã
6 Std.
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Tarte de maçã
50min
Cheesecake
4 godz. 30 min
Brie com mel e orégãos
30min
Cheesecake de chocolate
4h 10min
Tarte gelada de leite condensado
12 godz.
Cheesecake de limão
6h 30min
Tarte de frutos silvestres
4h 10min
Cheesecake com lemon curd
3 Std. 30 Min