Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo base
- 190 g açúcar
- 50 g amêndoa s/ pele
- 3 ovos
- 90 g farinha
Cobertura
- 100 g farinha
- 100 g açúcar
- 100 g amêndoa s/ pele
- 100 g manteiga
Puré de maçã
- 5 maçãs descascadas e s/ caroços, cortadas em pedaços
- 100 g água
- 1 pau de canela
Mousse de queijo
- 4 folha de gelatina neutra
- 50 g água, mais q.b. p/ hidratar
- 100 g açúcar
- 3 gemas de ovo
- 400 g natas
- 200 g queijo-creme
Montagem
- Açúcar em pó p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2339.3 kJ / 559.1 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 98.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fresca de maçã
6 godz.
Gelado bom
10 godz.
Cheesecake de framboesa
4hod. 20min
Tarte de maçã
50 min
Cheesecake
4 Std. 30 Min
Bolo fresco de morango
3h
Tarte de pera e amêndoa
1 Std. 20 Min
Trifle de choux com frutos vermelhos
1 Std. 20 Min
Tarte vulcão
1 godz. 15 min
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1 Std. 20 Min
Tarte de frutos silvestres
4hod. 10min
Cheesecake de mirtilos
5h