Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 50 g Olivenöl
- 500 g Lammfleisch, in Würfeln (1 cm)
- 1 rote Paprika, in mundgerechten Stücken
- 1 grüne Paprika, in mundgerechten Stücken
- 1 Dose geschälte Tomaten (400 g)
- 100 g Weißwein
- ½ TL Paprika edelsüß
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 500 g Wasser
- ½ - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1488 kJ / 355 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rinderschmortopf
1 Std. 55 Min
Ungarisches Paprikagulasch
1h 20min
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1h
Fischeintopf mit Koriander
45 min
Pilz-Rindfleisch-Topf
1 godz. 50 min
Zitronen-Hähnchen
50 min
Kichererbsensuppe mit Lamm
45 min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kichererbsen
40 min
Lammtopf Pichelstein
50 min
Garnelen-Eintopf
45 min
Lammragout
1h
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50 min