Lammeintopf mit Paprika

Lammeintopf mit Paprika

4.3 55 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    4
  • Olivenöl
    50 g
  • Lammfleisch in Würfeln (1 cm)
    500 g
  • rote Paprika in mundgerechten Stücken
    1
  • grüne Paprika in mundgerechten Stücken
    1
  • geschälte Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Weißwein
    100 g
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    ½ - 1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 355 kcal / 1488 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...