Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Weizenmehl
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 100 g Sahne
- 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knoblauchsuppe
30 min.
Champignoncremesuppe
20min
Knoblauch-Cremesuppe
20min
Käsesuppe
15min
Zwiebelsuppe
45min
Zwiebelsuppe
40 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45min
Maiscremesuppe
30 min.
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min.
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30 min.
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Langos
1 godz. 55 min