Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 250 g Saure Sahne
- 20 g Sonnenblumenöl
- 1 TL Weißweinessig
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 1 TL Senf, mild
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 693 kJ / 166 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honig-Senf-Dip
5 min
Kräuter-Aioli, light
5 min
Knoblauch-Chili-Vinaigrette
5 min
Cocktaildressing
5 min
Marinade für Spare Ribs
10min
Knoblauchsauce zu Nudeltaschen oder Grünkern-Frikadellen
5 min
Knoblauchöl mit Chili
5 min
Tzatziki
20min
Joghurt-Kresse-Dip
10min
Zwiebel-Dip
2 Std. 20 Min
Honig-Senf-Dip
10min
Knoblauchcreme à la Ikors
10min