Cheesecake ricotta e pere

Cheesecake ricotta e pere

4.4 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
12 porzioni

Składniki

Base
  • di biscotti secchi
    250 g
  • di burro a pezzi
    100 g
Pere
  • di acqua
    200 g
  • di zucchero
    200 g
  • di pere Williams sbucciate, a cubetti
    400 g
Crema
  • di zucchero
    150 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    200 g
  • fogli di gelatina (4 g l'uno), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    2
  • di vaniglia in polvere
    1 bustina
  • di ricotta fresca ben scolata dal siero
    600 g
  • scaglie di cioccolato per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 337 kcal / 1410 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...