![Pizza bianca alla rucola Pizza bianca alla rucola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02E28686-FB05-4200-9C23-E5C83D5E03C9/Derivates/2804B1EB-711D-4AF1-B2EB-A75AAA170D48.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella di bufala a pezzi
-
250
g di formaggio Squacquerone
lub 250 g di crescenza - 1 pizzico di pepe macinato
- 2 mazzetti di rucola, pulita e spezzettata con le mani
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4376 kJ / 1046 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 53.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Pizza quattro stagioni
1 Std. 30 Min
Pizza alla marinara
1h 35 phút
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza ai peperoni
1h 55 phút
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Pizza bianca alla ligure
1 Std. 45 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35 phút
Pizza capricciosa
1h 35 phút
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Pizza alle tre farine
1h 55 phút
Pizza Margherita e basilico
2h 10 min