Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella di bufala a pezzi
-
250
g di formaggio Squacquerone
lub 250 g di crescenza - 1 pizzico di pepe macinato
- 2 mazzetti di rucola, pulita e spezzettata con le mani
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4376 kJ / 1046 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 53.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Pizza bianca alla ligure
1 godz. 45 min
Pizza quattro stagioni
1sa 30 dk
Pizza di patate alle verdure
2 Std.
Pizza alle zucchine
1 godz. 45 min
Pizza alla romana
1 Std. 40 Min
Pizza diavola
1 godz. 45 min
Pizza ai quattro formaggi
1 Std. 40 Min
Focaccia ai 4 formaggi
45 dk
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1sa 30 dk
Pizza alla marinara
1 Std. 35 Min
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min