Kartoffel-Auflauf "Venezia"

Kartoffel-Auflauf "Venezia"

3.8 242 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Emmentaler in Stücken
    200 g
Kartoffelteig
  • Kartoffeln in Stücken
    650 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Eier
    2
  • Brötchen trocken, eingeweicht und ausgedrückt
    1
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    ¼ TL
Belag und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Knollensellerie in Stücken
    100 g
  • Porree in Ringen
    100 g
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Tomaten geviertelt
    400 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Salz
    1 TL
  • Pizzagewürz
    1 EL
  • Oliven, schwarz, entsteint halbiert oder in Scheiben
    30

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 363 kcal / 1521 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...