Lachs mit Kartoffeln, Brokkoli und Dillsauce

Lachs mit Kartoffeln, Brokkoli und Dillsauce

4.3 300 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Lachs, Kartoffeln und Brokkoli
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    750 g
  • Brokkoliröschen klein
    450 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Öl
    20 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Senf, mittelscharf
    1 ½ TL
  • Kurkuma, gemahlen (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in 4 Stücken
    500 g
Dillsauce
  • Dill ohne Stiele
    ½ Bund
  • Milch
    250 g
  • Speisestärke
    25 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Senf, mittelscharf
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 520 kcal / 2175 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...