
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g żelatyny w proszku
- 215 g wody
- 300 g cukru
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
- 165 g syropu glukozowego
- 100 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 10 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2850.5 kcal / 11926.5 kJ
- Białko
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 116.2 g
- Węglowodany
- 490.5 g
- Błonnik
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 66.3 g
- Sód
- 160.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Polewa czekoladowa
10 min
Ciepłe lody
40 min
Karpatka
5 godz.
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Spread czekoladowo-orzechowy
12 godz. 10 min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 godz. 30 min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Budyń czekoladowy
10 min