Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g żelatyny w proszku
- 215 g wody
- 300 g cukru
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 165 g syropu glukozowego
- 100 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 10 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 11926.5 kJ / 2850.5 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 490.5 g
- Tłuszcz
- 116.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 66.3 g
- Błonnik
- 37.2 g
- Sód
- 160.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3h 15min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1h 30 min.
Trufle czekoladowe z sezamem
3 godz. 25 min
Spread czekoladowo-orzechowy
12h 10 min
Sos ze słodkiego cherry
20 min.
Biała czekolada z bakaliami
2h 20min
Crème pâtissière
2h 35 min
Nugat
3h 15min
Sernik gianduia
11 godz.
Polewa czekoladowa
10 Min
Sernik truskawkowy na zimno
8h 30min