Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g żelatyny w proszku
- 215 g wody
- 300 g cukru
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 165 g syropu glukozowego
- 100 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 10 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 11926.5 kJ / 2850.5 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 490.5 g
- Tłuszcz
- 116.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 66.3 g
- Błonnik
- 37.2 g
- Sód
- 160.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka muślinowa z polewą kakaową
2h 10min
Czekoladowe affogato
10min
Ciastka panellets
25sa 45 dk
Amaretto sunrise
5 Min
Ganache czekoladowy
3h 20min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3h 15min
Masa maślana
5 Min
Tort czekoladowy
2 godz. 15 min
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Polewa czekoladowa
10min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 Std. 40 Min
Biszkopt
1 godz. 50 min