Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem

Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem

3.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1225 g wody
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ ząbka czosnku pokrojonego w 1 mm plastry
    1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 300 g tempehu pokrojonego w 1 cm plastry
  • 300 g ryżu jaśminowego
    300 g ryżu basmati
  • 15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 300 g różyczek brokułu
  • 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1,5 cm)
  • 3 łyżki ziaren sezamu, białego do dekoracji
  • 90 g sosu sojowego tamari
  • 50 g cukru
  • 20 g oleju sezamowego
    20 g oleju
  • 20 g octu ryżowego
  • 15 g skrobi kukurydzianej
    15 g skrobi ziemniaczanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1714.5 mg
Białko 18.8 g
Kalorie 2466.2 kJ / 589.4 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 73.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...