Urządzenia i Akcesoria
Pasta alla gricia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
pecorino romano in pieces (2-3 cm)150 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
guanciale in thin strips (5-10 mm)230 g
-
salt1 ½ tsp
-
pasta, dried like half sleeves480 g
-
black pepper, ground as desired
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1576.9 mg
Białko
23.4 g
Kalorie
2278.5 kJ /
544.5 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Road to Rome
12 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Condensed Milk Dalgona Coffee
10 min
Spiced hot cider
20 min
Lemonade
5 min
Three Egg French Omelet
30 min
Spicy Beef with Red Peppers
30 min
"Marry Me" Chicken Pasta
30 min
Broccoli and Bacon Bites
1 godz.
Blueberry Jam
Brak ocen
Steaks with Mushroom Risotto
40 min
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
1 godz.
Grilled Steaks with Red Pepper Sauce
25 min
Artichoke Alfredo Sauce with Fettuccine
45 min