Artichoke Alfredo Sauce with Fettuccine

Artichoke Alfredo Sauce with Fettuccine

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    115 g
  • water
    910 g
  • salt divided, to taste
    ¾ tsp
  • pasta, dried, type fettuccine
    340 g
  • olive oil
    2 tsp
  • onion cut into pieces
    115 g
  • garlic clove
    1
  • butter, unsalted
    30 g
  • artichoke heart, marinated (approx. 14 oz can or jar), drained
    1 can
  • heavy cream, 35% fat
    225 g
  • sour cream, any type
    60 g
  • parsley leaf, fresh chopped
    8 sprigs
  • basil, fresh leaves only, chopped, plus extra to garnish
    4 sprigs
  • black pepper, ground to taste
    ⅛ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1190.6 mg
Białko 26.9 g
Kalorie 3453.2 kJ / 825.3 kcal
Tłuszcz 47.8 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 23.8 g
Węglowodany 73.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...