
Urządzenia i Akcesoria
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
10 sztuk
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Chlebowa panierka
-
70 g chleba pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g oliwy z oliwek
Masło ziołowo-czosnkowe
-
65 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczyptę soli
Mini de volaille
-
2 łyżki mąki pszennej
-
250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko roztrzepane (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
131 kcal /
548.2 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
5.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
276.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska