Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką50 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g cukru
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
150 g mąki pszennej
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
130 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
½ opakowania kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 140 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieniec z ciasta francuskiego z pieczonymi warzywami
1h 40min
Chałka z waniliową kruszonką
1h 5min
Orzechowe świderki
2h 30min
Mini zielone shakshuki
45min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45min
Czeskie knedliki z jagodami
45min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1h
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14h
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1h 15min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1h
Świąteczna szynka peklowana
170h 20min