Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką50 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g cukru
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
150 g mąki pszennej
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
130 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
½ opakowania kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 140 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45 min
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Smoothie buraczane
5 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Wieniec orkiszowy
4 godz.