Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką50 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g cukru
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
150 g mąki pszennej
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
130 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
½ opakowania kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 140 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1h
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1h
Deser jagodowy w słoiczkach
3h 30min
Gęś pieczona z jabłkami
5h
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18h 40min
Sernik baklava
7h
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10min
Warkocze orzechowe
2h
Ciastka z kremem orzechowym
1h 20min
Orzechowe świderki
2h 30min
Lody pistacjowe
9h 30min