Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
30 g oleju30 g oliwy z oliwek
-
1 ½ ząbka czosnku
-
250 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na 5-6 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
75 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
75 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
40 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
-
65 g piwa jasnego
-
230 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
350 g ziemniaków pokrojony w 4-5 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1340.2 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
2807.6 kJ /
671 kcal
Tłuszcz
44.6 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serowe gofry z kurczaka (low carb)
25 min
Bigos cygański
1 godz.
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Cynamonki na parze
50 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Lekkostrawna potrawka z kurczaka, cukinii i marchewki z ryżem
1 godz. 10 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.