Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

  • 30 g oliwy z oliwek
    30 g oleju
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 250 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na 5-6 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 75 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 75 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 40 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
  • 65 g piwa jasnego
  • 230 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 350 g ziemniaków pokrojony w 4-5 cm kostkę

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1340.2 mg
Białko 24.6 g
Kalorie 2807.6 kJ / 671 kcal
Tłuszcz 44.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 42.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...