Urządzenia i Akcesoria
Pulpety po myśliwsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
5 g grzybów, suszonych
-
100 g gorącej wody
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
10 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
75 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
-
50 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oleju
-
150 g wody
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
15 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
411.3 kcal /
1721 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
938.6 mg