Pulpety po myśliwsku

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 5 g grzybów, suszonych
  • 100 g gorącej wody
  • 250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • ½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
  • 10 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 75 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
  • 50 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oleju
  • 150 g wody
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 15 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 411.3 kcal / 1721 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 13.2 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 938.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...