Urządzenia i Akcesoria
Austriackie placuszki Funkaküachle
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 sztuk
Składniki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
130 g mleka
-
25 g masła
-
25 g cukru
-
1 żółtko
-
5 g wódki5 g rumu
-
1 szczypta soli
-
olej do głębokiego smażenia (ok. 500 ml)
-
cukier puder do oprószenia
-
dżem dowolny, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.7 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
750.9 kJ /
179.5 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
22.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tłusty czwartek II
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 min
Nogi kurczaka huli huli z hawajskimi tostami
4 godz. 25 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.