
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera cheddar, jasnego pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
400 - 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 pomarańczę pokrojoną na kawałki
-
4 orzechy pekan posiekane
-
1 łyżeczka nasion chia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
231.2 kcal /
967.2 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
388.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Leczo z kurczakiem
30 min