Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera cheddar, jasnego pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
400 - 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 pomarańczę pokrojoną na kawałki
-
4 orzechy włoskie, łuskane, posiekane4 orzechy pekan posiekane
-
1 łyżeczka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
388.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
967.2 kJ /
231.2 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemoniada z krojonych limonek i ananasa (TM7, TM6, TM5)
15 min
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
1 godz. 45 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 godz.
Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą
15 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM5)
40 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 godz. 20 min