Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera cheddar, jasnego pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
400 - 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 pomarańczę pokrojoną na kawałki
-
4 orzechy włoskie, łuskane, posiekane4 orzechy pekan posiekane
-
1 łyżeczka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
388.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
967.2 kJ /
231.2 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini zielone shakshuki
45 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 godz. 45 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min