Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera cheddar, jasnego pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
400 - 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 pomarańczę pokrojoną na kawałki
-
4 orzechy włoskie, łuskane, posiekane4 orzechy pekan posiekane
-
1 łyżeczka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
388.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
967.2 kJ /
231.2 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Tort geoda
6 godz.
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20 min
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 godz. 35 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min