Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera cheddar, jasnego pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
400 - 500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 pomarańczę pokrojoną na kawałki
-
4 orzechy włoskie, łuskane, posiekane4 orzechy pekan posiekane
-
1 łyżeczka nasion chia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
388.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
967.2 kJ /
231.2 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min