Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
1110 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
15 g oliwy z oliwek
-
100 g makaronu, suchego typu spaghetti
-
15 g cebuli przekrojonej na pół
-
¼ - ½ ząbka czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
¼ puszki tuńczyka, w sosie własnym w sosie własnym (masa ryby ok. 50 g), odsączonego z zalewy
-
20 g śmietany, 18% tłuszczu
-
5 g mąki pszennej
-
5 g koncentratu pomidorowego
-
1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
ser parmezan, tarty do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1313.9 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
2116.2 kJ /
505.8 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
80.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min
Suflety ciasteczkowe z sosem kawowym
1 godz.
Barszcz zabielany i kurczak w sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
15 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Kurczak w sosie paprykowym z kluskami na parze i paluchy drożdżowe
1 godz.
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min