
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
1110 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
15 g oliwy z oliwek
-
100 g makaronu, suchego typu spaghetti
-
15 g cebuli przekrojonej na pół
-
¼ - ½ ząbka czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
¼ puszki tuńczyka, w sosie własnym w sosie własnym (masa ryby ok. 50 g), odsączonego z zalewy
-
20 g śmietany, 18% tłuszczu
-
5 g mąki pszennej
-
5 g koncentratu pomidorowego
-
1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
ser parmezan, tarty do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505.8 kcal /
2116.2 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
80.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
1313.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska