Urządzenia i Akcesoria
Krem pistacjowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
600 g
Składniki
-
230 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
2 szczypty soli
-
230 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
30 g oleju o neutralnym smaku np. rzepakowego, z pestek winogron, słonecznikowego
-
140 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
82.4 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1972.1 kJ /
471.4 kcal
Tłuszcz
34.8 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Likier pistacjowy
2 godz. 30 min