Ośmiornica po portugalsku

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 650 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
  • 35 g soli gruboziarnistej
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 670 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 65 g wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 15 g kolendry, świeżej tylko liście
    15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 130 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 571.4 kcal / 2390.8 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 34.7 g
Węglowodany 36.6 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 3790.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...