Urządzenia i Akcesoria
Ośmiornica po portugalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
650 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
-
35 g soli gruboziarnistej
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
670 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
65 g wody
-
4 ząbki czosnku
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g kolendry, świeżej tylko liście
-
130 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3790.1 mg
Białko
29 g
Kalorie
2390.8 kJ /
571.4 kcal
Tłuszcz
34.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
36.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1u.
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1u. 35min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4u.
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1u. 40min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8u.
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1u. 30min
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50min