Urządzenia i Akcesoria
Ośmiornica po portugalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
650 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
-
35 g soli gruboziarnistej
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
670 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
65 g wody
-
4 ząbki czosnku
-
15 g kolendry, świeżej tylko liście
-
130 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
571.4 kcal /
2390.8 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
34.7 g
Węglowodany
36.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
3790.1 mg