Urządzenia i Akcesoria
Ośmiornica po portugalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
650 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
-
35 g soli gruboziarnistej
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
670 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
65 g wody
-
4 ząbki czosnku
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g kolendry, świeżej tylko liście
-
130 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3790.1 mg
Białko
29 g
Kalorie
2390.8 kJ /
571.4 kcal
Tłuszcz
34.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
36.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Mule w sosie winno-porowym
25 min
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
1 godz. 30 min
Paella z owocami morza
50 min
Zupa krem z krewetek
45 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Tantanmen Ramen
45 min