
Urządzenia i Akcesoria
Kremówka w pucharkach
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
5 porcji
Składniki
Krem budyniowy
-
250 g mleka
-
35 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
35 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 żółtko
Pieczenie ciasta francuskiego
-
100 g ciasta francuskiego
Bita śmietana
-
1 łyżeczka żelatyny w proszku
-
3 łyżki wody
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
230 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
10 g cukru pudru
Przełożenie deseru
-
cukier puder do oprószenia
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. borówki amerykańskie, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357.3 kcal /
1494.9 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
26.3 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
129 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska