Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g rodzynek
  • 20 g rumu
Kruszonka
  • 35 g orzechów laskowych
  • 80 g mąki pszennej
  • 55 g cukru
  • 65 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
  • margaryna, wegańska do natłuszczenia
  • 400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 25 g cukru
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 3.9 g
Kalorie 1678.6 kJ / 401.2 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...