Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
20 g rodzynek
-
20 g rumu
Kruszonka
-
35 g orzechów laskowych
-
80 g mąki pszennej
-
55 g cukru
-
65 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
25 g cukru
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.9 g
Kalorie
1678.6 kJ /
401.2 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem
1 godz. 5 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Kulki mocy z herbatą matcha
40 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min