Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa brukselka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
150 g brukselki świeżej, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
-
15 g masła
-
⅛ - ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
pieprz czarny, świeżo mielony do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.5 g
Kalorie
909.5 kJ /
217.4 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kawior z bakłażana
50 Min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 Min
Groszek po francusku
55 Min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 Min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 Min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 Min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Kalafior z purée z groszku
40 Min