Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji
Składniki
-
330 g oleju słonecznikowego
-
2 jajka sparzone, w temp. pokojowej
-
1 ⅓ łyżeczki musztardy
-
25 g ketchupu (patrz wskazówka)
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅔ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
⅔ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g liści kolendry, świeżych
-
330 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
110 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
400 g wędzonego łososia pokrojonego w 0,5 cm paski
-
2 ½ bagietki
-
orzechy laskowe (opcjonalnie) posiekane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1239.4 mg
Białko
22.3 g
Kalorie
3050.8 kJ /
729.2 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Łosoś w cytrynowo-miodowej marynacie z imbirem
2 godz. 20 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Burger drwalski
1 godz. 10 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min