Wegetariańska duszona młoda kapusta

Wegetariańska duszona młoda kapusta

5.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 250 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 25 g masła
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 - 1 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 50 g wody
  • 5 g mąki pszennej
  • koperek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, posiekane, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 324.9 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 599 kJ / 143.2 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...