Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańska duszona młoda kapusta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
250 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g masła
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 - 1 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
50 g wody
-
5 g mąki pszennej
-
koperek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, posiekane, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
324.9 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
599 kJ /
143.2 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Kalafior tikka masala
30 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min