Urządzenia i Akcesoria
Kurczaki z Kentucky
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
3 porcje
Składniki
Panierka
-
100 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
Ciasto
-
½ tuszkę z kurczaka w całości (ok. 750 g)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki białej gorczycy
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
100 g mąki pszennej
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi ziemniaczanej
-
180 g wody
Smażenie
-
olej do głębokiego smażenia (ok. 700 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1328.5 mg
Białko
49.7 g
Kalorie
3376.5 kJ /
807 kcal
Tłuszcz
35.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
68.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy à la Cezar
1 godz. 10 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Sos Reuben
10 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Kanapki rainbow (TM6, TM7)
40 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Rolada żyrafa
3 godz.
Kurczak pieczony na butelce z ziemniakami
5 godz.
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Burger drwalski
1 godz. 10 min