Gramigna alla salsiccia

Gramigna alla salsiccia

5.0 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 300 g di cipolla dorata in quarti
  • 75 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di salsiccia fresca di maiale, spellata e sgranata
  • 90 g di vino bianco secco
  • 75 g di passata di pomodoro
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 3 pizzichi di sale
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 480 g di pasta all'uovo secca tipo gramigna
  • 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1334.3 mg
Białko 26.8 g
Kalorie 3241.8 kJ / 774.8 kcal
Tłuszcz 44.9 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 67.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...