Sos duński

Sos duński

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
570 g

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego
  • 60 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
  • 90 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 300 g oleju rzepakowego
  • 1 ½ jajka w temp. pokojowej, sparzonego wrzątkiem (patrz wskazówka)
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g musztardy Dijon
  • 1 ½ czubata łyżeczka curry, mielonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 496.6 kcal / 2077.7 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 54.2 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 574.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...