
Urządzenia i Akcesoria
Sos duński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
570 g
Składniki
-
10 g koperku, świeżego
-
60 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
-
90 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
300 g oleju rzepakowego
-
1 ½ jajka w temp. pokojowej, sparzonego wrzątkiem (patrz wskazówka)
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g musztardy Dijon
-
1 ½ czubata łyżeczka curry, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
496.6 kcal /
2077.7 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
54.2 g
Węglowodany
2.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
574.7 mg