Sos duński

Sos duński

4.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
190 g

Składniki

  • 2 gałązki koperku, świeżego
  • 20 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
  • 30 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 100 g oleju rzepakowego
  • ½ jajka roztrzepanego, w temp. pokojowej, sparzonego wrzątkiem (patrz wskazówka)
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g musztardy Dijon
  • ½ czubata łyżeczka curry, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ⅛ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 573.7 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 2074.1 kJ / 495.7 kcal
Tłuszcz 54.2 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...