Urządzenia i Akcesoria
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
40 porcji
Składniki
-
1300 g truskawek, świeżych
-
450 g cukru
-
50 g mieszanki żelującej 3:1, w proszku (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
0.9 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
255.9 kJ /
61.2 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min