Urządzenia i Akcesoria
Génoise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 morceaux
Składniki
-
9 œufs
-
270 g de sucre
-
1 ½ c. à café bombée de sucre vanillé, maison
-
270 g de farine
-
1 ½ c. à café bombée de poudre à lever (opcjonalnie)
-
2 pincées de sel (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 morceau
Białko
5 g
Kalorie
705 kJ /
168 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cœurs meringués
2 godz.
Crème pâtissière
15 min
Sauce béchamel
15 min
Ganache
20 min
Pâte feuilletée, rapide
2 godz.
Pâte à choux
2 godz.
Crème pâtissière
15 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Sauce béchamel
15 min
Bavarois aux 3 chocolats
4 godz.
Tarte meringuée au citron
2 godz. 30 min
Petits pains burger (buns)
1 godz. 45 min