Urządzenia i Akcesoria
Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
1450 g
Składniki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
230 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
¾ łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
75 g pełnotłustego mleka 3,2% (patrz wariant)
-
makaron, suchy, typu penne rigate do podania (ok. 230 g)
-
woda do gotowania makaronu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 160 g
Sód
38.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
360.8 kJ /
86.2 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Marchewka i pietruszka na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Kurczak z cukinią i warzywami (od 6. miesiąca życia)
35 min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45 min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35 min
Cielęcina z warzywami (dla dzieci)
50 min
Wołowina z warzywami i płatkami ryżowymi (dla dzieci)
25 min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30 min
Placki bananowe z cynamonowym jogurtem (BLW, dla dzieci)
25 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Krupnik z kurczakiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 20 min