Torta pinguino

Torta pinguino

5.0 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 fette

Składniki

Torta al cacao
  • burro q.b.
  • 300 g di uova
  • 75 g di tuorli d'uovo
  • 260 g zucchero
  • 1 ½ stecca di vaniglia i semini
  • 180 g farina forza 180 W + q.b.
  • 75 g di cacao in polvere
  • 10 g di lievito in polvere per dolci
Crema gianduia
  • 90 g zucchero a velo
  • 110 g di nocciole sgusciate e tostate
  • 15 g di cacao amaro in polvere
  • 230 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 30 g di burro
  • 15 g di olio di nocciole
Crema al mascarpone
  • 90 g zucchero
  • 380 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • latte q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 106.3 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1684.5 kJ / 402.6 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 40.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...