Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Lasagne
  • 230 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova medie
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Ragù di verdure
  • 60 g di gambo di sedano a pezzi
  • 75 g di carota pelata e a pezzi
  • 75 g di cipolla rossa a fettine
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di zucchine a rondelle (0.5 cm)
  • 150 g di asparagi a tocchetti (1 cm)
  • 300 g di salsa di pomodoro
  • 75 g di acqua
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Besciamella
  • 750 g di latte
  • 60 g di burro
  • 75 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
  • ¾ cucchiaio di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 150 g di fiori di zucca a metà
  • burro in fiocchetti, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 550 kcal / 2301.1 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 49.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 471.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...