Menestra de verduras

Menestra de verduras

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 125 g de cebolla
  • 90 g de aceite de oliva virgen extra
  • 125 g de jamón ibérico en trozos
  • 515 g de agua
    515 g de caldo de verduras
  • 6 alcachofas frescas partidas por la mitad
  • 12 pencas de acelga (la parte blanca) en trozos
  • 12 espárragos blancos naturales
  • 375 g de judías verdes planas frescas
  • 1 ½ zanahoria en rodajas
  • ⅔ cucharadita de sal
  • 2 pellizcos pimienta negra, molida
  • 375 g de guisantes frescos desgranados
    375 g de guisantes congelados
  • 375 g de habas frescas desgranadas
    375 g de habas congeladas
  • 1 ½ cucharadita de maicena

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 364 kcal / 1523.1 kJ
Białko 16.1 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 14.2 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 667.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...