Urządzenia i Akcesoria
Chlebki do żurku
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
45 g drożdży świeżych , pokruszonych
-
300 g wody
-
1 ½ łyżeczki cukru
-
675 g mąki pszennej , plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 łyżeczki oleju , plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
380 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
520 g maślanki
-
1 ½ - 2 ½ łyżeczki soli
-
3 łyżeczki oleju
-
1 białko , roztrzepane, do posmarowania
-
3 łyżki otrębów pszennych (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
3030.3 kJ /
724.3 kcal
Białko
24.5 g
Węglowodany
142.2 g
Tłuszcz
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
6.8 g
Sód
956.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krokiety z grzybami i kapustą
2 Std. 10 Min
Pączki
1 Std. 20 Min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 Std.
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 Std. 10 Min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 Std. 40 Min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 Std. 50 Min
Bajgle z makiem
1 Std. 25 Min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 Std. 15 Min
Chleb pszenny tostowy
3 Std.
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min
Bułki wrocławskie
2 Std.
Burger XXL
1 Std. 55 Min