Urządzenia i Akcesoria
Walentynkowe serduszka brownie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 sztuki
Składniki
Brownie
-
170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
85 g cukru
-
95 g mąki pszennej
-
2 jajka w temp. pokojowej
Nadzienie
-
15 g cukru
-
85 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
cukier puder do oprószenia
-
płatki róż, świeże np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
124.5 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
3256 kJ /
778.2 kcal
Tłuszcz
54.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Domek z piernika
5h 30min
Hot dogi pieski
40min
Czekoladowe jajka z migdałami
3h 15min
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Czarna pizza z duchami
1h 40min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1h 10min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Pikantne nachos
1h
Czekoladowe doniczki z malinami
1h 25min
Pizza tęcza
1h 40min
Słodki kalendarz adwentowy
1h 20min
Świąteczne choinki brownie
2h 50min