Urządzenia i Akcesoria
Walentynkowe serduszka brownie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
2 sztuki
Składniki
Brownie
-
85 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
65 g masła pokrojonego na kawałki
-
45 g cukru
-
45 g mąki pszennej
-
1 jajko w temp. pokojowej
Nadzienie
-
10 g cukru pudru
-
40 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
cukier puder do oprószenia
-
płatki róż, świeże np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
119.9 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
3258.4 kJ /
778.8 kcal
Tłuszcz
53.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
31.8 g
Węglowodany
65.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min
Czekoladowe jajka z migdałami
3 godz. 15 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 godz. 45 min
Angielskie ciasto z bakaliami i marcepanem (Simnel cake)
3 godz.
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 godz. 20 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM5)
20 min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min