Walentynkowe serduszka brownie

Walentynkowe serduszka brownie

5.0 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
2 sztuki

Składniki

Brownie
  • 85 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 65 g masła pokrojonego na kawałki
  • 45 g cukru
  • 45 g mąki pszennej
  • 1 jajko w temp. pokojowej
Nadzienie
  • 10 g cukru pudru
  • 40 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • cukier puder do oprószenia
  • płatki róż, świeże np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 119.9 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 3258.4 kJ / 778.8 kcal
Tłuszcz 53.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 31.8 g
Węglowodany 65.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...