
Urządzenia i Akcesoria
Racuchy na maślance
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
9 porcji
Składniki
-
600 g maślanki naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
-
480 - 510 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 ½ - 4 ½ łyżki cukru
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
2 szczypty soli
-
olej do smażenia
-
dżem do podania
-
owoce do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265.9 kcal /
1112.4 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
49.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
393 mg