Racuchy na maślance

Racuchy na maślance

4.8 58 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
9 porcji

Składniki

  • 600 g maślanki naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
  • 480 - 510 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 ½ - 4 ½ łyżki cukru
    1 ½ - 4 ½ łyżki miodu
  • 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    3 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 szczypty soli
  • olej do smażenia
  • dżem do podania
  • owoce do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 265.9 kcal / 1112.4 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 49.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 393 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...